Redan sedan e-sportens barndomsår, har svenska spelare och lag rankats som de främsta inom sporten. Man har beräknat att de tio främsta svenska spelarna dragit in mer än 100 miljoner kronor tillsammans och därmed ligger Sverige i den absoluta toppen. E-sport är minst sagt en miljardindustri som även konstant ökar sin popularitet runt om i världen. Några av de större svenska stjärnorna som var med och drog igång framgångarna var Emil ”HeatoN” Christensen som främst positionerat sig inom Counter-Strike och Oskar ”LakermaN” Ljungström med Quake. Ett långt tag har gått sedan allt började kring millennieskiftet och idag har Sverige en lång rad stjärnor förutom de två ovan nämnda.

(Super Smash Bros) Adam Lindgren

Super Smash Bros är ett spel som utvecklats till ett av de större spelen och Armada har vunnit spelserien ett flertal gånger. Han är inkluderad i den grupp som går under namnet ”Five Gods” som utgörs av fem av de mest skickliga spelarna.

(Dota 2) Gustav Magnusson

En gudabenådad spelare som var en stor anledning till att hans lag vann The International år 2013. Flertalet priser i de större e-sportturneringarna. Han var även samma år den spelare som tjänade mest i Nota 2 och har fått en lång rad hyllningar under åren.

(Counter-Strike) Abdisamad Mohamed

Redan 2003 slog denna spelare igenom och är känd för sin aggressiva spelstil. Något av en legend bland svenska Counter Strike spelare och hör till ett av de mest kända namnen internationellt.

(League of Legends) Martin Larsson

EN av de spelare som slog igenom som väldigt ung och är kanske Sveriges största namn i det det största spelet internationellt sett. Han saknar några av de större titlarna men är rankas år efter år på den översta listan.

(Counter-Strike: Global Offensive) Olof Kajbjer

Har haft sin mest överlägsna serie under 2015 och nådde då den absoluta toppen inom sina två större spel. Håller fortfarande världsklass.

(Dota 2) Jonathan Berg

Karriären började redan 2006 och redan året efter ansågs han vara nummer ett inom spelet. Är idag en av grundarna till laget ”Allians” inom Nota 2 och är oslagbart en av de största kändisarna inom sporten främst i Kina. Karriären utgörs numera mest som coach för laget.

(Counter-Strike/CS:GO) Patrik Lindberg

I över femton år är denna, förmodligen främst Counter-strike spelare, en av Sveriges absoluta toppspelare. Hans spelstil har varit mestadels den kyla han har kunnat visa upp i de mest svåra spelsituationer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *