Populära svenska gamers

Det är inte bara inom ”vanlig” sport så som hockey och fotboll där man blir populär och rik. E-sporten har skjutit i höjden de senaste åren och många spelar på riktigt hög nivå.

Patrik ”F0rest” Lindberg född 1988 från Upplands Väsby är en väldigt känd Counter-strike spelare som jag tror de alla flesta känner igen. Han är en av de största spelarna och har hållit på väldigt länge. Han startade sin karriär 2005 i Sydkorea med teamet Begrip Gaming och de slog ut allt motstånd och vann. Sedan dess har karriären bara gått framåt och han har vunnit många priser så som ”Årets nykomling” men även ”Bästa Counter-strike spelare”. Han har varit med i många olika organisationer och lag så som Fnatic, SK Gaming och Ninjas in pyjamas, men nu under 2019 – 2020 har han gått över till Dignitas och spelar för närvarande där. F0rest har spelat och haft en karriär i över 15 år inom E-sport.

Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund född 1990 från Stockholm är en av de mest välkända namnen inom Counter-strike historia. Med ett lugn och helt magiskt speltänk har han blivit en professionell spelare med lång erfarenhet. Han började sitt spelande i låg ålder redan när CS var 1.6 efter hans bror visade honom spelet. Men det var 2007 som hans karriär startade på riktigt när han gick med i Begrip.

Det varade dock inte så länge, för redan samma år bytte han och gick med i SK Gaming. Som många andra svenska Counter-strike spelare har han vunnit priser så som ” Årets e-sportspelare” och ”Årets Counter-strikespelare”. Han har även hunnit med att spela för olika organisationer så som Fnatic, SK Gaming och Ninjas in pyjamas, men nu har även han lämnat NiP och spelar i Dignitas.

Olof ”Olofmeister” Kajbjer född 1992 från Stockholm som är en välkänd professionell Counter-strike spelare som även han är en av de bästa Counter-strike spelarna i världen. Hans karriär startade lite senare. Det var när Counter-strike Global Offensiv kom under 2012 som han gick med i laget Absolute Legends och sedan H2k. Just då var hans namn inte så känt utan det kom senare under 2013 när han anslöt sig till LGB Esport som han kom in i rampljuset.

Efter ett år där så hoppade han av och 2014 gick med i Fnatic och då började det hända grejer. De vann stora majors så som DreamHack Winter 2014. Även han har blivit utsedd till Världens bästa Counter-Strike Global Offensiv spelare, men under 2017 lämnade han Fnatic och gick med i organisationen FaZe Clan som han spelar i nu.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *