Går det att leva på gaming?

E-sporten växer explosionsartat i samhället. Allt fler hittar fram till denna sysselsättning och sitter många timmar om dagen framför datorn. Vissa gör det bara för att det är roligt medan andra tar det lite mer seriöst. En del önskar att de kunde göra det på heltid. Så frågan är: går det egentligen att försörja sig på e-sport och vad krävs i så fall?

E-sport

Allt fler spelar dator och allt fler blir riktigt duktiga på att spela. Detta har gjort att den professionella e-sporten, den där man faktiskt kan tjäna pengar, växt mycket fort. Allt fler hittar möjligheten att söka sig till ett professionellt e-sportteam, där man kan delta i olika turneringar och på så sätt tjäna pengar precis som inom vilken annan sport som helst. Även om sporten växt mycket de senaste åren är det så klart fortfarande en ganska liten sport om man jämför med andra sporter som till exempel fotboll. Men om det fortsätter som det gjort hittills, det vill säga om den professionella e-sporten fortsätter växa, kommer det troligen bli allt vanligare att gamers kan försörja sig på just e-sport.

Streaming och Youtube

Det vanligaste sättet för gamers att försörja sig på idag är dock genom att streama när de spelar. Det vill säga att låta andra ta del av när man spelar genom till exempel Youtube eller andra streamingtjänster som till exempel Twitch. Det är här flest människor tjänar pengar, och det är också här de största pengarna finns. Att bli populär på Youtube genom sitt spelande kan generera enorma summor pengar. Ett av de mest välklädda exemplen på detta är kanske PewDiePie. Men för att bli populär på Youtube krävs inte enbart att man är en duktig gamer. Det krävs också att man lyckas fånga sin publik, för att kunna bli populär. Sen ska man ha ganska mycket tur också.

Hårt arbete

Precis som i vilken annan idrott som helst krävs extremt hårt arbete för att bli en duktig e-sportare. Man behöver träna dedikerat och målmedvetet och kan faktiskt inte bara spela när man känner för det eller tycker att det är roligt. Man måste helt enkelt göra jobbet. Att vara i god fysisk form är något som bland annat en av världens största e-sportare genom tiderna, Heaton, har lagt vikt vid. Man kan inte leva ett osunt liv och räkna med att prestera på elitnivå inom en idrott där konkurrensen är extremt hög, och platserna inom de professionella kretsarna mycket få.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *